Grindvloer

Met een grindvloer van De Gietvloer Designers kiest u voor een originele vloer die uitstekend past in een woning, winkel, showroom, (para)medisch centrum of kantoor. Het is een aansprekend voorbeeld van een gietvloer met steentjes (spikkeltjes) die in vele interieurs past. Een gietvloer met steentjes is een klassieke en bijna onverwoestbare vloer. Een grindvloer van De Gietvloer Designers is naast slijtvast erg duurzaam, ontzettend stijlvol en super onderhoudsvriendelijk. Daarnaast is het mogelijk om verschillende kleuren met elkaar te combineren voor bepaalde patronen, artistieke vormen en een unieke look. U krijgt het beste inzicht wanneer u een vrijblijvende offerte aanvraagt. Wij rekenen het graag voor u uit en geven u advies.

Klik hier voor een vrijblijvende offerte >>

Jarenlange ervaring met grindvloeren

De specialisten van De Gietvloer Designers hebben jarenlang ervaring in het professioneel plaatsen van een grindvloer op diverse ondergronden. Kies voor een grindvloer van De Gietvloer Designers en profiteer van onze voordelen:

• Bijzondere vloer die past bij uw stijl
• Eén vast aanspreekpunt tijdens het gehele project
• Enorm veel keus uit een unieke grindvloer
• Veel ervaring in het plaatsen van een grindvloer
• Ruime en moderne showroom om de grindvloer in het echt te bekijken

Ons aanbod grindvloeren

Een grindvloer leent zich perfect voor verschillende stijlen. De Gietvloer Designers biedt u daarom veel keuzemogelijkheden: van verschillende kleuren, tot patronen en vormen. Bekijkt u hieronder de belangrijkste kenmerken van een grindvloer en ontdek of dit type vloer past bij uw ruimte en wensen.

Wat is een grindvloer?

Een grindvloer is een gietvloer met steentjes gietvloer die bestaat uit hele kleine grindkorreltjes in combinatie met kunsthars. Andere benamingen voor dit type vloer zijn steentapijt, korreltapijt, siergrindvloer en gietvloer steentjes. Ook de troffelvloer is een soort grindvloer. Troffelvloeren onderscheiden zich van andere grindvloeren doordat ze geschikt zijn voor industriële ruimtes. 

Wat is grind?

Grind bestaat uit losse, afgeronde korrels steen. Meestal wordt gesteente door rivieren vervoerd en afgezet. Door de sterke stroming die schuring veroorzaakt, ontstaan de afgeronde riviergrindkorrels. Het zijn in feite mineralen zoals kwarts en bergkristal. Soms behouden we de natuurlijke kleur van het grind, voor een naturel effect. Maar we maken ook gebruik van met pigment gekleurde grindkorrels om meer invloed te hebben op het kleurresultaat van de grindvloer. Grindvloeren zijn dus samengesteld uit natuurlijke materialen.

Gietvloer met steentjes

Zoals de naam al doet vermoeden bestaat een gietvloer met steentjes voor een groot deel uit kleine grindkorrels. Voor het grind wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals riviergrond of kwartskorrels. Deze steentjes worden fijngemalen en van een kleur voorzien. Daardoor kunnen de specialisten van De Gietvloer Designers grindvloeren in allerlei kleurvariaties samenstellen.

Binden van gietvloer steentjes

De kunststofhars zorgt ervoor dat alle grindkorreltjes samenkleven. Deze hars is transparant, waardoor er een grindvloer ontstaat met een uniek effect. Omdat we de vloer speciaal voor u op deze wijze samenstellen, is het mogelijk uw eigen en unieke kleurencombinaties te realiseren. Ook kunnen we bepaalde patronen en vormen in de vloer aanbrengen. Zo geniet u van een behaaglijke, warme en geluiddempende vloer, maar ook van een waar kunstwerk. Metallic grind is ook één van de mogelijkheden.

Grindvloer voor een brede toepassing

Een grindvloer kent een brede toepassing. Het decoratieve karakter in combinatie met de sterke eigenschappen van een vloer die ook nog eens slijtvast is, zorgen ervoor dat uw grindvloer prachtig in woningen, winkels, showrooms en kantoren staat. De uitstraling is voor veel bedrijven van belang, maar we denken natuurlijk ook aan gemak en onderhoudsvriendelijkheid. Dat heeft deze vloer allemaal in zich.

De voordelen van een grindvloer

Met een grindvloer met spikkels geniet u van veel voordelen. We zetten de belangrijkste voor u op een rijtje:

• Duurzaam
• Voelt, in combinatie met vloerverwarming, net zo warm als tapijt
• Natuurlijke en ambachtelijke uitstraling
• Vloeistofdicht
• Zeer slijtvast
• Onderhoudsvriendelijk
• Gemakkelijk te reinigen

Een grindvloer is over praktisch alle oude vloeren heen te leggen en leverbaar in talloze RAL-kleuren.

Snelle Offerte aanvragen

Ontvang een scherpe en vrijblijvende offerte op maat:

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?