Antwoorden op vragen over een witte vloer

Gietvloeren zijn in veel kleuren te kiezen. Hierdoor zijn er ook verschillende witte kleuren mogelijk. Het grote voordeel van een witte gietvloer is dat deze andere elementen in de ruimte sterk naar voren laat komen en de ruimte visueel groter maakt.

Doordat de witte gietvloer met iedere kleur te combineren is past deze vloer in iedere interieurstijl en in ieder interieurdesign. Een witte gietvloer klinkt alsof deze heel besmettelijk is. Daarom is het logisch dat dit veel vragen oproept. In deze blog een aantal antwoorden op veel gestelde vragen.

Hoe maak ik een witte gietvloer schoon?

Een gietvloer is simpel schoon te maken door deze regelmatig te stofzuigen en te dweilen. Stofzuig met een zuigmond voor parket en dweil met een PH-neutraal reinigingsmiddel. Ook raden wij het aan om uw vloer na ongeveer zeven jaar opnieuw te laten lakken. Om krassen te voorkomen is een goede bescherming van uw witte giervloer door schuivend meubilair ook erg belangrijk. Zorgt u dan dus ook voor goede viltjes onder stoelen, tafels en banken.

Kan er vloerverwarming onder de witte gietvloer?

Een gietvloer in combinatie met vloerverwarming is een fantastische keuze. Een witte gietvloer is maar enkele millimeters dik en laat de warmte van de vloerverwarming goed door. Wij kunnen dan ook de vloer inclusief de vloerverwarming bij u aanbrengen.

Ik wil graag een witte gietvloer >

Is een witte gietvloer gevoelig voor vlekken?

Een witte gietvloer is niet specifiek gevoeliger voor vlekken dan bijvoorbeeld een antracietkleurige gietvloer. Het enige verschil is dat vuil sneller opvalt op een wit oppervlak. Een gietvloer is 100% vuil- en vloeistofafstotend en natuurlijk ook naadloos. Het is dus wel heel gemakkelijk om stof en vuil te verwijderen. Dat deze vloer 100% vuil- en vloeistofafstotend is, wil niet zeggen dat er geen vlekken in kunnen blijven zitten wanneer u deze niet meteen verwijdert. Bij het knoeien van vocht is het daarom belangrijk de vlek meteen te verwijderen en schoon te maken.

Kan een witte gietvloer ook in de badkamer?

Ja, zeker. Bij een gietvloer kopen kunt u er vanuit gaan dat deze waterdicht en naadloos is. De witte gietvloer van De Gietvloer Designers is 100% waterdicht en naadloos. Hierdoor is deze vloer in iedere ruimte van het huis aan te brengen, en dus ook in uw badkamer.

Kan een gietvloer verkleuren?

Een gietvloer is verkrijgbaar in twee verschillende soorten. De aromatische en de alifatische variant. De aromatische variant is goedkoper maar zal in de loop van de tijd gaan verkleuren. Daarom brengen wij altijd de alifatische variant aan. Deze is in verhouding wat duurder, maar UV bestendig en deze verkleurt dus ook niet.

Gaat een witte gietvloer scheuren?

Een gietvloer is een elastisch product, hierdoor is de kans op scheuren niet tot nauwelijks aanwezig. Zolang de ondervloer niet meer werkt en scheurt, zal de witte gietvloer dit ook niet doen.

Bekijk al onze gietvloeren >

Hoe wordt de gietvloer in het wit opgebouwd?

Het gieten van een gietvloer duurt ongeveer één week. Dit komt doordat we iedere dag maar één laag kunnen gieten. Ook voor het drogen van de vloer kunt u rekenen op ongeveer één week. De gietvloer wordt als volgt opgebouwd:

  • Laag 1: Primer
  • Laag: 2 Egaline
  • Laag 3: Epoxy
  • Laag 4: PU gietvloer
  • Lagen 5 en 6: Laklagen

Waar kan ik de witte gietvloer in het echt zien?

Overweegt u het laten leggen van een witte gietvloer in uw woning? Bezoek dan geheel vrijblijvend onze showroom. Hier staan onze adviseurs graag voor u klaar en laten zij al onze verschillende gietvloeren en de kleuren hiervan zien. Samen kijken we naar wat het beste aansluit op uw wensen. Maakt u van tevoren even een afspraak? Dan kunnen wij in alle rust de tijd nemen om u van deskundig advies te voorzien.

Boek een afspraak > 

Snelle Offerte aanvragen

Ontvang een scherpe en vrijblijvende offerte op maat:

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?