Wat is een PU Gietvloer?

Bent u op zoek naar een nieuwe vloer en wilt u uw kennis vergroten over een PU gietvloer? In dit artikel geven we u antwoord op de tien meest gestelde vragen over een PU vloer, het materiaal en de toepassing ervan in uw interieur.

1. Wat is een PU gietvloer?

De afkorting PU staat voor polyurethaan. Dit is een zacht en elastisch kunststof. Een PU gietvloer is naadloos en deze kunnen we op bijna elke ondervloer aanbrengen. De vloer is makkelijk in onderhoud en geschikt voor toepassing in vrijwel elk interieur, ook zakelijk.

2. Hoe lang duurt het gieten van een PU gietvloer?

Het gieten van een PU vloer neemt ongeveer één week in beslag. Per dag gieten we één laag. Voor het drogen van de vloer rekenen we ook ongeveer één week. Houdt u dus rekening met twee weken voordat u de vloer in gebruik kunt nemen. De vloer bestaat uit de volgende lagen:

1e laag: egaline (optie)

2e laag: schraplaag

3e laag: PU gietvloer

4e en 5e laag: laklagen

PU Gietvloer bekijken

3. Uit welke kleurenopties heb ik de keuze?

De PU gietvloeren zijn verkrijgbaar in elke RAL- en NCS- kleur. U kunt er zelfs voor kiezen om twee kleuren te combineren voor een zogenoemd betonlook effect. U hebt genoeg te kiezen dus. Kijk bijvoorbeeld naar een gietvloer in warme kleur.

4. Hoe lang gaat een PU gietvloer mee?

Een PU gietvloer kan een leven lang meegaan. De laklagen zullen vanzelfsprekend wel wat gaan slijten in de loop der jaren. Hoelang dit duurt is afhankelijk van hoe intensief u de vloer gebruikt en hoe goed uw vloer wordt schoongemaakt en onderhouden. Na ongeveer zeven jaar zijn deze laklagen toe aan vernieuwing. Als u dit goed bijhoudt zal uw vloer jarenlang mee gaan.

Ja, ik wil een gietvloer!

5. Kan ik een PU gietvloer combineren met een vloerverwarming?

Ja zeker. Het is absoluut mogelijk om een PU gietvloer met vloerverwarming te combineren. De PU vloer die onze specialisten bij u leggen, houdt de warmte goed vast en geleidt deze goed.

6. Is een PU gietvloer zonder verwarming te koud?

Nee dat is het niet. Deze vloer neemt namelijk de warmte van de ruimte aan en is van zichzelf al wat warmer en zachter. Té koud is deze vloer dus nooit. Een ideale vloer voor de bovenverdieping dus ook, waar niet altijd vloerverwarming ligt.

7. Kan een PU gietvloer verkleuren?

Ja en nee, er zijn PU gietvloeren die kunnen verkleuren. Maar die van ons doen dat niet. We leggen u het verschil even uit. Er zijn twee soorten gietvloeren. De alifatische- en de aromatische gietvloer. De aromatische gietvloer is goedkoper, maar deze zal in de loop van de tijd verkleuren. Daarom adviseren en leggen wij altijd een alifatische PU gietvloer. Deze is wat duurder, maar Uv-bestendig.

8. Is een PU gietvloer hygiƫnisch?

Absoluut. Een PU vloer wordt naadloos gegoten en is 100% vuil- en vloeistofafstotend. Zo kunnen vuil en stof zich nergens ophopen en kunt u de vloer makkelijk reinigen.

9. Wat zijn de voordelen van een PU gietvloer?

We hebben al een aantal voordelen genoemd. Tijd om ze even allemaal voor u op een rijtje zetten:

  • Naadloos, strak en eenvoudig te reinigen
  • Polyurethaan is elastisch en hierdoor is de kans op scheuren héél klein
  • Uw PU gietvloer kan ook op een bestaande vloer worden aangebracht
  • Geschikt in combinatie met een vloerverwarming
  • Geluiddempend
  • In elke RAL- en NCS- kleur verkrijgbaar
  • Neemt de temperatuur van de ruimte aan
  • Verkleurt niet

10. Wat zijn de kosten van een PU Gietvloer?

Deze prijs verschilt natuurlijk per situatie en zijn al naar gelang uw wensen. Voor een specifiekere indicatie raden wij u aan om een afspraak te maken met één van onze specialisten. Een polyurethaan gietvloer prijs is onder andere gebaseerd op het aantal vierkante meters. De polyurethaan gietvloer prijs per vierkante meter is voordeliger bij een groot oppervlak dan bij een klein oppervlak. Hoe groter de oppervlakte, hoe lager de prijs per m².

Snelle Offerte aanvragen

Ontvang een scherpe en vrijblijvende offerte op maat:

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?