Gietvloer onderhoud

Een gietvloer is een moderne en strakke keuze voor vloerbedekking in zowel commerciële als particuliere ruimtes. Dus in uw bedrijf en / of uw woning. Een kwaliteitsgietvloer van De Gietvloer Designers biedt een naadloze, eigentijdse uitstraling en is zeer duurzaam.

Om ervoor te zorgen dat uw gietvloer er altijd op zijn best uitziet, is regelmatig gietvloer onderhoud essentieel. In dit artikel delen we waardevolle tips en richtlijnen met u om uw gietvloer in topconditie te houden.

Regelmatig stofzuigen en vegen

Een van de meest basale en cruciale stappen in gietvloer onderhoud is het regelmatig stofzuigen en vegen van uw vloer. Stof en vuil kunnen krassen veroorzaken, dus een eenvoudige reiniging helpt om uw gietvloer te beschermen. Zorgt u ervoor dat u dit minstens twee keer per week doet. De beste manier om met een bezem te vegen, is door vanaf de buitenkant naar de binnenkant te vegen. Dus eerst bij de randen van uw gietvloer langs om daarna naar binnen te werken. Gebruik een stoffer en blik om opgehoopt vuil en stof op te vegen. De meest ideale bezem is een bezem met zachte haren, zoals paardenhaar. Een stofzuiger werkt even handig als een bezem. Een stofzuiger is - zoals u vast wel weet - ideaal om vuil op een snelle manier van uw gietvloer te verwijderen. Gebruikt u in dat geval een parketborstel als stofzuigermond. Dat is een geschikte borstel en deze voorkomt dat er beschadigingen aan uw gietvloer ontstaan.

Gebruik zachte borstels en dweilen

Vermijd bij het schoonmaken van uw gietvloer het gebruik van harde borstels en schurende reinigingsmiddelen. Gebruikt u bij voorkeur zachte borstels en dweilen om krassen en beschadigingen te voorkomen tijdens het gietvloer onderhoud. Dan houdt u het langste plezier van de ongeschonden en rijke uitstraling van uw gietvloer.

Ik wil graag onderhoudsadvies

Gebruik de juiste reinigingsmiddelen

Bij gietvloer onderhoud is het cruciaal om de juiste reinigingsmiddelen te gebruiken. Gebruik pH-neutrale, milde reinigingsmiddelen die speciaal zijn ontworpen voor gietvloeren. Vermijd agressieve chemicaliën, omdat deze de toplaag kunnen beschadigen.

Bescherm tegen krassen en slijtage

Het is slim om viltjes onder meubelpoten te leggen om krassen te voorkomen. Zorgt u daarnaast voor de juiste deurmatten om vuil en zand buiten te houden. Deze eenvoudige voorzorgsmaatregelen dragen bij aan het behoud van uw gietvloer.

Periodiek onderhoud en herstel

Na verloop van tijd kan uw gietvloer tekenen van slijtage vertonen. Het is raadzaam om periodiek onderhoud uit te voeren, zoals het opnieuw aanbrengen van een toplaag of het bijwerken van beschadigde gebieden. Dit verlengt de levensduur van uw vloer aanzienlijk.

Onderhoud aanvragen

Voorkom chemische morsingen

Zuren en chemicaliën kunnen schade toebrengen aan uw gietvloer. Wees voorzichtig met het morsen van bijtende stoffen en dep ze, als het onverhoopt gebeurt, onmiddellijk op.

Laat professioneel onderhoud aan uw gietvloer uitvoeren

Voor grondig gietvloer onderhoud en eventuele reparaties is het raadzaam om de professionals van De Gietvloer Designers als vloeronderhoudsbedrijf in te schakelen. Wij beschikken over de juiste expertise en materialen om uw gietvloer in optimale staat te houden.

Groot onderhoud voor uw gietvloer

Door bovenstaande reinigingsadviezen in acht te nemen houdt u uw gietvloer lang mooi. Van zichzelf is een gietvloer al zeer kleurvast en bestand tegen slijtage. Met het juiste onderhoud kunt u zeker jaren genieten van een goed gelegde en prachtige gietvloer. Aan de andere kant heeft zelfs de beste gietvloer op den duur een groot onderhoud nodig. Dit komt doordat de toplaag, die de vloer beschermt, wel onderhevig is aan lichte slijtage. Een grondige schoonmaakbehandeling biedt dan uitkomt. Wij adviseren om deze onderhoudswerkzaamheden altijd door ons uit te laten voeren. Dat voorkomt in de meeste gevallen geharrewar over de garantie. Vraag hier advies aan. 

Essentieel

Kortom: gietvloer onderhoud is essentieel om de levensduur en uitstraling van uw gietvloer te behouden. Door regelmatig schoon te maken, voorzorgsmaatregelen te nemen en indien nodig professionele hulp in te schakelen, kunt u blijven genieten van de moderne esthetiek en duurzaamheid van uw gietvloer. Vergeet niet dat goed onderhoud bijdraagt aan een vloer die er altijd op zijn best uitziet.

Snelle Offerte aanvragen

Ontvang een scherpe en vrijblijvende offerte op maat:

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?