Veelgestelde vragen over gietvloeren

Bij De Gietvloer Designers krijgen we regelmatig vragen over gietvloeren. De vragen die ons het meest worden gesteld, hebben we speciaal voor u op deze pagina verzameld. Onder de vraag staat direct het antwoord. Als uw vraag nog ontbreekt, neemt u dan contact met ons op? Dan gaan we nu van start.

Al uw vragen

Ik wil een gietvloer in mijn nieuwe woning. Kan ik dit alvast aangeven?

Bij nieuwbouwhuizen kan de dekvloer al in een vroeg stadium worden aangelegd. Vlak voor de oplevering kan de gietvloer al aangebracht worden. Zo geniet u bij de oplevering direct van uw gietvloer.

Ik wil graag een gietvloer in mijn badkamer. Is dat mogelijk?

Een gietvloer geeft een mooi effect aan een badkamer of douche. Doordat een gietvloer vochtdicht is, is een gietvloer zeer geschikt voor vochtige ruimtes, zoals een badkamer of toilet.

Kan ik bij De Gietvloer Designers alleen een vloer bestellen of komen jullie deze ook leggen?

Wanneer u een betonvloer bij ons bestelt, leggen wij de vloer ook voor u aan. Onze specialisten brengen dagelijks gietvloeren aan bij klanten door het hele land. U kunt ervan uitgaan dat uw vloer vakkundig en zorgvuldig wordt gelegd.

Ik wil graag vloerverwarming laten inbouwen. Kan dat in combinatie met een gietvloer?

Een gietvloer is zeer geschikt voor vloerverwarming. De gietvloer neemt de warmte snel over, zodat u geen last zult krijgen van koude voeten.

Ik heb een bestaande cementvloer. Kan ik hier een gietvloer overheen laten leggen?

Een gietvloer kan over de meeste vloeren worden aangelegd. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om een cement-, anhydriet- of betonvloer. De ondergrond moet in ieder geval vlak zijn, voordat de gietvloer kan worden gegoten. Dit egaliseren kunnen wij desgewenst voor u doen. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie over het aanbrengen van een gietvloer.

Hoe bescherm ik mijn gietvloer tegen krassen?

Zand is één van de grootste veroorzakers van krassen op een vloer. Wij adviseren u dan ook om de vloer niet te betreden met schoenen waarmee u buiten bent geweest. Door uw schoenen te vegen op de deurmat, voorkomt u ook dat zand de vloer bekrast.

Hoe onderhoud ik mijn gietvloer?

Een gietvloer is zeer goed te onderhouden. De gietvloer wordt naadloos gelegd, waardoor vuil zich niet kan ophopen in voegen. Voor het schoonmaken van een gietvloer adviseren wij u om het schoonmaakadvies aan te houden van de leverancier. Agressieve schoonmaakmiddelen, zoals bleek, raden wij af. Deze middelen kunnen de vloer beschadigen. Voor jarenlang plezier van uw gietvloer, dient u de vloer één keer per week te stofzuigen en te dweilen. Het schrobben met een waterstofzuiger van de vloer is hooguit twee keer per jaar nodig. U kunt de vloer na vijf jaar voorzien van een nieuwe toplaag.

Ik wil een gietvloer in mijn nieuwe woning. Kan ik dit alvast aangeven?

Bij nieuwbouwhuizen kan de dekvloer al in een vroeg stadium worden aangelegd. Vlak voor de oplevering kan de gietvloer al aangebracht worden. Zo geniet u bij de oplevering direct van uw gietvloer.

Ik wil graag een gietvloer in mijn badkamer. Is dat mogelijk?

Een gietvloer geeft een mooi effect aan een badkamer of douche. Doordat een gietvloer vochtdicht is, is een gietvloer zeer geschikt voor vochtige ruimtes, zoals een badkamer of toilet.

Ja, ik wil een gietvloer!

Algemene vragen

In hoeveel kleuren zijn gietvloeren leverbaar?

Gietvloeren zijn leverbaar in elke gewenste kleur. U kunt standaard kiezen uit 66 kleuren. Als uw gewenste kleur hier niet tussen zit, dan kan uw kleur ook gemaakt worden door middel van alle RAL-en NCS-kleuren. U kunt tevens verschillende kleuren met elkaar combineren voor een uniek effect.

Hoe lang duurt het voordat een gietvloer is gelegd?

Het leggen van een gietvloer duurt drie tot vijf dagen. Er moet echter ook rekening worden gehouden met het voorbehandelen, het laten drogen en het afwerken van de gietvloer. Dit neemt in totaal zo’n anderhalve week in beslag.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen epoxy en polyurethaan?

Een gietvloer van polyurethaan is vrij zacht en flexibel. Een epoxyvloer is een stuk harder en kan beter tegen een stootje. Wel kunnen er eerder scheuren ontstaan in een epoxy vloer, dus het voorbehandelen van de ondergrond is zeer belangrijk. Polyurethaan is flexibel en kan over houten en betonnen ondervloeren worden aangebracht.

Hoe lang gaat een gietvloer mee?

Een goed onderhouden gietvloer gaat zo’n vijftien tot twintig  jaar mee.

Wat kost een gietvloer?

Deze prijs verschilt natuurlijk per situatie en zijn al naar gelang uw wensen. Voor een specifiekere indicatie raden wij u aan om een afspraak te maken met één van onze specialisten. Een gietvloer prijs is onder andere gebaseerd op het aantal vierkante meters. De gietvloer prijs per vierkante meter is voordeliger bij een groot oppervlak dan bij een klein oppervlak. Hoe groter de oppervlakte, hoe lager de prijs per m².

De mooiste betonvloer voor de beste prijs

Een offerte aanvragen bij De Gietvloer Designers is simpel en kost u weinig tijd. We leveren u vloeren de volgende materialen:

•              Woonbeton
•              Betonlook vloer
•              Gietvloer
•              Microcement

Vraag een offerte aan

Snelle Offerte aanvragen

Ontvang een scherpe en vrijblijvende offerte op maat:

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?