De voordelen van een gietvloer

De basis van uw huis is uw vloer. De inrichting van uw huis is vaak afhankelijk van diezelfde ondergrond. Naast bijvoorbeeld laminaat, tegels of een tapijt is een gietvloer is één van de vele mogelijkheden om de basis van uw huis te leggen.

Met een gietvloer creëert De Gietvloer Designers een open en ruimtelijk effect in wonig of ondernemingspand doordat alle ruimtes worden verbonden met elkaar. Naast dat deze vloer een prachtige eenheid vormt, heeft een gietvloer ook nog vele andere voordelen.

Offerte aanvragen >

Warmte

Uit bed stappen is vaak een vervelend ochtendritueel, aangezien u uw warme bed verruilt voor een koude vloer. Wees gerust, met een gietvloer zult u in mindere mate last hebben van koude voeten aangezien de vloer altijd aangenaam warm aanvoelt. Als het nog niet warm genoeg vindt, dan gaat een gietvloer uitstekend samen met vloerverwarming.

Bekijk alle gietvloeren >

Waterdicht

Met het verbinden van verschillende ruimtes wordt bedoeld dat overal in het huis dezelfde vloer ligt. Dit wil dus zeggen, in de keuken, in de slaapkamer en de aangrenzende badkamer. U leest het goed: in de badkamer kan ook prima een gietvloer liggen. De vloer is namelijk volledig waterdicht en geeft u de mogelijkheid om op de gietvloer te douchen.

Geluiddempend

Wilt u graag een gietvloer kopen? Dan haalt u een geluiddempende vloer in huis waarop u gemakkelijk uw eigen gang kunt gaan. Zo wordt bij een feestje in een appartement meer geluid gedempt en zullen de buren minder klagen over geluidsoverlast. Of moet u vroeg de deur uit en wil dit zo stil mogelijk doen, dan maakt u met een gietvloer minder contactgeluiden en kan uw gezin gerust verder slapen.

Schoonmaak

De vloer ligt ook in de keuken ligt en aangezien hier natuurlijk druk wordt gekookt vormen vetspetters, tomatensaus en voedselresten geen enkel probleem op de gietvloer van uw keuken. Met bijvoorbeeld een houten vloer zouden de vetspetters in het hout kunnen trekken, maar met een gietvloer haalt u met een vochtig doekje zo alle spetters en etensresten van de vloer af. Voor het schoonmaken van een gietvloer adviseren wij u om het schoonmaakadvies aan te houden van de leverancier. Agressieve schoonmaakmiddelen, zoals bleek, raden wij af. Deze middelen kunnen de vloer beschadigen.

Onderhoud

Een gietvloer is zeer goed te onderhouden. De gietvloer wordt naadloos gelegd, waardoor vuil zich niet kan ophopen in voegen. Voor jarenlang plezier van uw gietvloer, dient u de vloer één keer per week te stofzuigen en te dweilen. Het schrobben met een waterstofzuiger van de vloer is hooguit twee keer per jaar nodig. U kunt de vloer na vijf jaar voorzien van een nieuwe toplaag.

Zacht en elastisch

Als u iets laat vallen kan dit zorgen voor beschadigingen. Doordat een gietvloer hoog belastbaar en slijtvast is zult u geen last hebben van beschadigingen. Daarbij zorgt de elasticiteit ervoor dat de vloer erg comfortabel loopt.

Brandvertragend

De PU Gietvloer heeft een aantal componenten die samen ervoor zorgen dat de vloer brandvertragend werkt. Dit kan dus extra tijd opleveren waardoor u uw huis of bedrijf kunt redden van de vlammen.

Meer informatie over gietvloeren

Naast dat een gietvloer dus een esthetisch effect geeft, heeft de vloer nog tal van voordelen. Wel is iedere gietvloer weer anders en biedt de ene gietvloer meer voordelen dan een andere. Voor meer informatie over de verschillende type gietvloeren of voor advies over de beste vloer in uw huis of kantoor kunt u telefonisch contact opnemen met 0345 – 504266. Bent u benieuwd naar de prijs van een gietvloer? Vraag vrijblijvend een verhelderende offerte op maat aan. Bekijk de veelgestelde vragen of gietvloeren! 

Snelle Offerte aanvragen

Ontvang een scherpe en vrijblijvende offerte op maat:

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?