Gietvloer tips

Het is belangrijk om op tijd te beginnen met vooronderzoek voordat u een nieuwe vloer kiest. Denk na over welk type vloer u waar wilt hebben en waarom dat uw voorkeur heeft. Door vroegtijdig te beginnen, kunnen de juiste voorbereidingen worden getroffen. Bijvoorbeeld, als u overweegt om een gietvloer in de badkamer te plaatsen, moet er rekening worden gehouden met zaken zoals de dikte van de ondervloeren en het afschot in de douche.

Ook heeft de oppervlakte waar u de vloer wilt hebben natuurlijk invloed op de prijs. Bij onze gietvloeren geldt dat hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per vierkante meter. Het is verstandig om vooraf te onderzoeken wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende vloeropties.

Vroegtijdig onderzoek helpt ook bij de planning. Tijdens de week dat de gietvloer wordt aangebracht, kunt u die ruimte namelijk niet gebruiken. We adviseren ook om de vloer enkele dagen te laten uitharden na het aanbrengen. Over het algemeen hebben wij ongeveer 8 weken nodig om uw nieuwe vloer in te plannen. De gewenste kleur van de gietvloer hoeft u pas 2 weken voor het aanbrengen door te geven.

Denk ook op tijd na over de sfeer in huis. De kleuren van de muren en wanden zijn vaak bepalend voor de sfeer in huis en vormen de basis van uw interieur. Onze vloeren kunnen in alle kleuren gemengd worden, dus u heeft veel mogelijkheden. Het is ook handig om alvast na te denken over het type en de kleur van de keuken. Dit is een blijvend element en u wilt waarschijnlijk dat dit mooi past bij de vloer.

Bekijk ook de mogelijke risico's van verschillende vloertypen. Bijvoorbeeld, een PU-gietvloer solo is goed toe te passen in nieuwbouwwoningen, maar microcement niet. Cementgebonden vloeren kunnen scheuren als de vloeren in een nieuwbouwhuis gaan werken. Als u huisdieren heeft, is het goed om rekening te houden met de krasgevoeligheid van de vloer. Veel van onze klanten hebben huisdieren en ervaren geen problemen. PU-gietvloeren zijn sterk, maar niet volledig krasbestendig. Bij intensief gebruik kunnen er krassen ontstaan van bijvoorbeeld nagels. Gelukkig kan na verloop van tijd altijd een nieuwe laklaag worden aangebracht als u zich stoort aan eventuele krasjes.

Ga voor een langetermijnoplossing met onze gietvloeren. Door te kiezen voor een duurzame, sterke en tijdloze gietvloer, bespaart u op de lange termijn geld en energie. Onze gietvloeren gaan doorgaans 15 tot 20 jaar mee, dus het is een investering voor de lange termijn.

Zorg ervoor dat de ruimte op tijd klaar is voor het aanbrengen van de gietvloer. Volg het juiste opstookprotocol als u vloerverwarming heeft, zorg ervoor dat de ruimte leeg is en dat de deuren zijn verwijderd. Zorg ook voor voldoende licht en voer eventuele kitwerkzaamheden uit.

Wilt u onze gietvloeren in het echt zien en vergelijken? Kom dan eens langs in onze showroom en ervaar onze vloeren. Hier kunt u de diverse vloeren bekijken, voelen en vergelijken om de juiste keuze te maken voor uw huis.

Snelle Offerte aanvragen

Ontvang een scherpe en vrijblijvende offerte op maat:

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?