Gietvloer voordelen

De inrichting van uw woning is veelal afhankelijk van de vloer. Die vormt de basis. Naast bijvoorbeeld laminaat, tapijt of tegels is een gietvloer van De Gietvloer Designers één van de talloze mogelijkheden om de basis van uw huis te leggen.

Met een gietvloer creëren de specialisten van De Gietvloer Designers een open effect doordat ze alle ruimtes van een verdieping verbinden met elkaar. Naast dat deze vloer een prachtige eenheid vormt, heeft een gietvloer ook nog vele andere voordelen.

Voordelen van een gietvloer

1. Brandvertragend

PU Gietvloeren hebben een aantal bestanddelen die er samen voor zorgen dat de vloer brandvertragend werkt. Dit kan dus extra tijd opleveren waardoor u uw kostbaarheden, huis of bedrijf kunt redden van de vlammen.

2. Waterdicht

Met het verbinden van verschillende ruimtes bedoelen we dat overal in uw woning dezelfde vloer ligt. Dit wil dus zeggen: in de keuken, in de slaapkamer en de aangrenzende badkamer. U leest het goed. In de badkamer kunnen de specialisten van De Gietvloer Designers prima een gietvloer leggen. De vloer is namelijk helemaal waterdicht en geeft u de mogelijkheid om op de vloer te douchen.

3. Warmte

Uit bed stappen is vaak een vervelend ochtendritueel, aangezien u uw warme deken verruilt voor een koude vloer. Weest u gerust, met een gietvloer zult u in mindere mate last hebben van koude voeten aangezien de vloer altijd aangenaam warm aanvoelt. Als u het nog warmer zou willen hebben, overweegt u dan de aanleg van vloerverwarming. Een gietvloer van De Gietvloer Designers gaat namelijk uitstekend samen met vloerverwarming. Dat heeft veel voordelen op het gebied van comfort. En we hebben het leggen van allebei in de hand. Wel zo makkelijk.

4. Gietvloer voordelen bij de schoonmaak

Aangezien de vloer ook in de keuken ligt, lijkt dit vertrek een bron van zorg, omdat u hier druk bakt, braadt en kookt. Vetspetters, tomatensaus en voedselresten zijn geen enkel probleem voor de gietvloer in uw keuken. Met bijvoorbeeld een houten vloer zouden de vetspetters in het hout kunnen trekken, maar met een gietvloer haalt u met een vochtig doekje zo alle spetters en etensresten van de vloer af. Dat heeft zo zijn voordelen.  

5. Zacht en elastisch

Als u iets laat vallen kan dit zorgen voor beschadigingen van uw vloer. Doordat een gietvloer van De Gietvloer Designers hoog belastbaar en slijtvast is, zal uw vloer geen last hebben van beschadigingen. Daarbij zorgt de elasticiteit van uw gietvloer ervoor dat uw vloer zeer comfortabel loopt.

6. Geluiddempend

Met een geluiddempende vloer kunt u makkelijker uw eigen gang gaan. Zo dempt uw vloer bij een feestje in uw woning of appartement meer geluid. Daardoor zullen de buren minder klagen over geluidsoverlast. Of als u vroeg de deur uit gaat en dit zo stil mogelijk wilt doen, dan maakt u met een gietvloer minder hinderlijk geluid en kan uw gezin gerust verder slapen. Van dit soort voordelen van een gietvloer profiteert iedereen.

7. Een kindvriendelijke gietvloer

We horen regelmatig hoe fijn een gietvloer is met kinderen in huis. In tegenstelling tot houten of vinyl vloeren is een gietvloer compleet naadloos. Een vloer raakt simpelweg sneller vervuild met (jonge) kinderen in huis. Doordat er geen voegen in een gietvloer zitten, kan er geen vuil achter naden blijven hangen. Dit maakt een gietvloer zeer makkelijk in het onderhoud. Even met uw stofzuiger en dweil eroverheen en uw gietvloer is volledig schoon. Kinderen willen nog wel eens wat morsen op uw gietvloer. Eén van de praktische voordelen van een gietvloer van De Gietvloer Designers is de waterbestendigheid. U hoeft zich dus geen enkele zorg te maken dat uw vloer vervormt bij vocht. Door de licht elastische eigenschappen voelt bijvoorbeeld een polyurethaan gietvloer warm en zacht aan. Dit maakt een gietvloer ideaal voor uw kinderen om op te ravotten.

8. Een gietvloer is hypoallergeen

Hebt u last van bijvoorbeeld een huisstofmijtallergie of hooikoorts, dan is een gietvloer een prettige keuze met veel gezondheidsvoordelen. Door de hygiënische eigenschappen blijven stof en pollen niet aan de vloer ‘kleven’. Waar een houten vloer werkt en opneemt, stoot een gietvloer stof en pollen af. Hierdoor hebt u minder last van uw klachten. Bovendien maakt u een gietvloer gemakkelijker schoon dankzij de naadloze afwerking. U stofzuigt de vloer, haalt er een vloerenwisser over en uw vloer is weer volledig stofvrij. Om deze reden brengen we gietvloeren regelmatig binnen bedrijven aan waar de hygiëne vooropstaat, zoals: horecagelegenheden, en de (para)medische sector. Neemt u voor meer informatie over gietvloeren voor bedrijven contact met ons op via: 0345 – 504 266. We staan u graag te woord.

9. De gietvloer voordelen voor huisdieren

Iedereen die een nieuw dier in huis haalt, weet: uw nieuwe vriendje of vriendinnetje kan wel eens een ongelukje hebben. Op een houten vloer is dit funest, omdat het de toplaag behoorlijk beschadigt. Om nog maar te zwijgen over tapijt. Met een gietvloer van De Gietvloer Designers loopt u nooit dit risico. Een gietvloer is uitermate goed bestand tegen invloeden van buitenaf en beschadigt veel minder snel dan ieder ander type vloer. Bovendien zijn vuil en viezigheid goed te zien - als u voor een lichte kleur gaat - en kunt u bijvoorbeeld haren en zand snel opruimen.

10. Tijdloos en mooi

Eén van de meest onderschatte voordelen van een gietvloer van De Gietvloer Designers is dat deze tijdloos is en mooi. Onze specialisten geven u ook graag advies over het kleurgebruik. Een iets donkerdere tint van uw gietvloer geeft bijvoorbeeld meer diepte aan uw interieur. Het licht-donkercontrast zorgt niet alleen voor een tijdloze en een chique atmosfeer, maar ook voor een rustige basis. De uitgebreide kleurkeuze bij De Gietvloer Designers is een garantie voor u dat u altijd de juiste keuze maakt.

Meer informatie over gietvloeren

Naast dat een gietvloer dus een prachtig effect geeft, heeft de vloer nog tal van andere voordelen. Wel is iedere gietvloer weer anders en heeft de ene gietvloer dus meer voordelen dan een andere. Voor meer informatie over de verschillende type gietvloeren of voor advies over de beste vloer in uw huis of kantoor kunt u telefonisch contact opnemen met ons via 0345 - 504 266. Met een gietvloer van De Gietvloer Designers kiest u voor gietvloeren van hoge kwaliteit in uw interieur. Of het nu voor uw huis of kantoor is, wij leveren PU Gietvloeren in allerlei verschillende stijlen. Wilt u advies over uw gietvloer woonkamer project? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder. Of vraag direct een offerte aan via deze link. Volgt u ons al op Facebook en Instagram?

Snelle Offerte aanvragen

Ontvang een scherpe en vrijblijvende offerte op maat:

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?