Vloerverwarming voordelen

Uw woning verwarmen met vloerverwarming is volgens ons, De Gietvloer Designers, de verwarming van de toekomst. Vloerverwarming is - we hebben er ervaring genoeg mee - duurzaam, gezond, efficiënt en comfortabel.

Onzichtbaar
Een groot voordeel van vloerverwarming ten opzichte van radiatoren is, dat deze onzichtbaar is. Het neemt dus geen effectieve en kostbare ruimte in beslag in uw kamer of badkamer. Daarnaast wordt de warmte bij een vloerverwarming gelijkmatig over de vloer verdeeld waardoor de ruimte veel efficiënter verwarmd raakt.

Efficiënt en energiebesparend
Radiatoren verwarmen met name de ruimte om de radiatoren waarbij de warmte snel omhoog trekt. Radiatoren moeten dus veel harder werken om hetzelfde warmte-effect in de ruimte te krijgen. De temperatuur van het rondgepompte water moet dus veel hoger zijn ten opzichte van een ‘nat’ vloerverwarmingssysteem. Dit zorgt direct voor een voordeel in de uitgaven.

U krijgt het beste inzicht wanneer u een vrijblijvende offerte aanvraagt. Wij rekenen het graag voor u uit en geven u advies.

Ja, ik wil een vrijblijvende offerte

Comfort
Vloerverwarming geeft enorm veel comfort. Dat komt omdat warme voeten een hoger comfortgevoel bieden dan koude voeten. Iedereen heeft wel eens meegemaakt dat de temperatuur in de kamer voldoende is, maar dat men het toch nog koud heeft. Bij een vloerverwarming doet dit verschijnsel zich bijna nooit voor. Bij een klassieke manier van verwarmen, dus met radiatoren wordt de kamer van boven naar beneden verwarmd. Dus eerst wordt de lucht vlak onder het plafond warm en vervolgens wordt van boven naar beneden de lucht verwarmd. De voeten zijn als laatste aan de beurt. Dit verklaart dus waarom men het zolang koud kan hebben terwijl de thermostaat aangeeft dat de temperatuur voldoende is.

Convectiewarmte radiatoren versus vloerverwarming
Bij een vloerverwarming gebeurt het omgekeerde. Eerst wordt de lucht vlak boven de vloer verwarmd en stijgt deze langzaam op. Omdat uw voeten als eerste warm zijn, hebt u sneller het warmtegevoel dan in geval van verwarming met radiatoren. Door deze effecten ervaart u bij een vloerverwarming hetzelfde warmtegevoel bij een temperatuur die twee graden Celsius lager is dan in het geval van verwarming met radiatoren.


Gezondheid
In het geval van een verwarming met radiatoren worden er veel stofdeeltjes door de lucht geblazen. Dit is met name voor carapatiënten zeer ongunstig. De rondzwevende deeltjes kunnen allerlei allergische reacties bij hen oproepen. Wanneer u uw ruimte verwarmt met vloerverwarming is het ook onnodig om de vloer met kleden of dergelijke af te dekken om koude voeten te voorkomen. Ook dit heeft een gunstig effect op de luchtkwaliteit van de verwarmde ruimte en daarmee op uw gezondheid. In kleden bevinden zich namelijk vaak allerlei organismen die schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid of die allergische reacties kunnen oproepen.

Straling
Een veel besproken onderwerp is blootstelling aan elektrische en magnetische velden. Wifi, gsm en alle elektrische apparaten in uw woning, dus ook een elektrische vloerverwarming, genereren elektrische straling (ELF) of magnetische velden. De velden waar u in uw woning aan blootgesteld wordt, zijn echter te klein om fysiologische effecten zoals hartritmestoornissen en hersenbeschadiging te veroorzaken. Moderne pacemakers en gehoorapparaten ondervinden ook geen hinder meer door elektrische apparaten, dus ook niet door uw elektrische vloerverwarming.

Zuiver
Een vloerverwarming op basis van het met gas verwarmen van water (natbouw) is net zo milieubelastend als een klassiek systeem met radiatoren gevuld met door gasverwarmd water.
Elektrisch verwarmen is wel een zeer zuivere vorm van energieomzetting. Er zijn geen afvalstoffen, er komen geen gassen vrij en de installatie zelf gaat ontzettend lang mee.

Milieu
Een argument dat soms tegen een vloerverwarming op elektriciteit wordt gebruikt is het feit dat een deel van de elektriciteitsproductie gebeurt met de inzet van steenkool, een vervuilende en niet-herwinbare grondstof. De denkfout die hierbij gemaakt wordt, is dat men er daarbij voetstoots van uitgaat dat elektriciteit op een vervuilende manier wordt geproduceerd. Dit is niet het geval en er zijn talloze schone manieren om elektriciteit te produceren.

Advies aanvragen Terug naar het overzicht

Snelle Offerte aanvragen

Ontvang een scherpe en vrijblijvende offerte op maat:

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?